ALBLASSERDAM – Zowel Ramon Pardo als Marko Stout, de huidige raadsleden voor D66 in Alblasserdam, staan bovenaan de kieslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. Dinsdagavond heeft de regioafdeling van de D66 de lijsttrekkers gekozen en de lijstvolgorde bepaald. Dat meldt D66 woensdag in een persbericht. Ramon Pardo is gekozen tot lijsttrekker van D66 Alblasserdam. Marko Stout is de nummer twee op de lijst.

Vertrouwen
Ramon Pardo vertelt: “Natuurlijk hopen we dat het eerdere vertrouwen van de kiezer zich nu weer vertaalt in twee of misschien wel drie zetels. Met Ivana Glavas op plaats drie en Jacco Schook op plaats vier kiest D66 voor continuïteit en ervaring die opgedaan is in de afgelopen acht jaar. De klus waar we in 2010 mee begonnen zijn is nog niet voltooid, hoewel veel door ons aangedragen punten, zoals luchtkwaliteit en de levendigheid in ons dorp, nu wel op de agenda staan. We zetten de uitdaging voort.”

Niet behoudend
Pardo vervolgt: “Steeds vaker horen we vanuit het dorp terug dat ons niet-behoudende geluid gehoord moet worden. Uitvoering van ideeën werkt het best als je ook bereid bent bestuurlijke verantwoordelijkheid te nemen. Die bereidheid en ervaring heeft D66 daarvoor in Alblasserdam.”

Lijsttrekkers
Naast de lijst van Alblasserdam koos de regioafdeling voor Papendrecht Trijntje van Es en voor Sliedrecht René de Munck als lijsttrekkers.

19 zetels
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op 21 maart 2018. Alle kiesgerechtigden kunnen die dag stemmen op een politieke partij die actief is in de lokale politiek. Omdat sinds vorig jaar de grens van 20.000 Alblasserdammers is gepasseerd, is er bij de komende verkiezen plaats voor twee extra gemeenteraadsleden. Na de verkiezingen zal de Alblasserdamse gemeenteraad bestaan uit negentien raadsleden in plaats van zeventien.