ALBLASSERDAM – Deze week hebben basisscholen ’t Nokkenwiel, Het Palet en Het Kompas en kinderopvangorganisatie Wasko in Alblasserdam hun nieuwe logo gepresenteerd. Dit gebeurde maandag 21 augustus 2017, tijdens de eerste schooldag na de zomervakantie. De openbare basisscholen en Wasko onthulden een gezamenlijk logo. De onthulling van het logo van Het Kompas gebeurde tegelijkertijd, maar stond hier los van.

Kompas
Bij Het Kompas werd de onthulling verricht door wethouder Arjan Kraijo en Elian Meijer uit groep 2a. Schooldirecteur Gerrit Kant vertelt: “In de periode van het vorige logo is het schoolgebouw diverse malen uitgebreid en vernieuwd. Ook in ons onderwijs zijn diverse zaken veranderd. Zo zijn onder andere vele methodes vernieuwd, is er een kleurenkopieermachine bijgekomen, wordt informatie via de website verspreid en werken we inmiddels met Chromebooks. Veel veranderingen in het tijdperk van ons oude logo. Daarom vonden wij het tijd voor een nieuw logo.”

Openbare scholen
Bij de openbare basisscholen ’t Nokkenwiel (locaties Boerenpad en Maasstraat) en Het Palet wordt al geruime tijd nauw samengewerkt met Wasko Kinderopvang. Bij de start van het schooljaar onthulden de scholen en Wasko een gezamenlijk logo. Leerlingen van drie schoollocaties waren maandag tegelijkertijd getuigen van de onthulling. Omringd door alle kinderen en ouders werd er luidkeels afgeteld, waarna het doek gezamenlijk door school en Wasko van het bord werd gehaald. “Hiermee bekrachtigen wij onze samenwerking”

Nokkenwiel
Peter Rietveld, directeur van ’t Nokkenwiel vertelt: “Op de drie locaties komen onderwijs en opvang samen en is er een doorgaande lijn van de dagopvang/peutergroepen naar school en BSO, waarin de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen in een prettige en veilige sfeer. Daarom vonden wij het tijd worden dat de logo’s van beiden partijen – school en opvang – samengevoegd zouden worden tot één allesomvattend logo.”

Palet
Vera Doejaaren, directeur Het Palet, vervolgt: “Al vanaf het begin ligt onze focus op de inhoudelijke samenwerking, want daar draait het natuurlijk om. Maar nu willen we het ook zichtbaar maken aan de buitenkant met een mooi gezamenlijk logo, waarop zichtbaar is dat we elkaar ook echt nodig hebben, zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen de brede scholen.”

Wasko
Antoinette Smit, teamleider Wasko: “Kinderen komen al vanaf 3 maanden bij ons op opvang en je ziet ze in de jaren ontwikkelen tot eigen individuen, dat blijft fantastisch om te zien.”