KINDERDIJK – Op veler verzoek is de Rotary Fietsmolentocht, die op zaterdag 23 september 2017 plaatsvindt, uitgebreid met een kindervariant van 15 kilometer. Ook deze route volgt zo precies mogelijk het parcours van de beroemde Molentocht op de schaats; door de Alblasserwaard en langs de molens van Kinderdijk. De opbrengst van de vijfde editie gaat naar de Stichting Hulphond.

De Fietsmolentocht, die op zaterdag 23 september 2017 door de Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk georganiseerd wordt, kent daarmee vier afstanden: 15, 30, 50 en 70 kilometers. “De tocht is niet alleen het uitgelezen moment om stil te staan bij al het moois dat de polder te bieden heeft, bij elke controlepost is bovendien ook weer iets bijzonders te beleven,” vertelt Jacqueline van den Bergen namens de organisatie.

Inschrijven
Opstappen voor de Fietsmolentocht kan vanaf 09.00 uur op zeven verschillende plaatsen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is de Fietsmolentocht gratis. Daarboven is het inschrijfgeld, inclusief stoere pet, 8 euro.

Hulphond
Vorig jaar ‘pedaalden’ maar liefst 472 deelnemers mee en werd 15.000 euro bij elkaar gefietst voor de Stichting Ambulancewens. Dit jaar gaat de opbrengst naar de Stichting Hulphond, die mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag helpt door de inzet van speciaal opgeleide honden.

Aanmelden
Aanmelden en meer informatie vinden over de route, tijden en bijzondere activiteiten onderweg kan via www.fietsmolentocht.nl.

Over Rotary Clubs Alblasserwaard en Kinderdijk
Rotary Alblasserwaard en Kinderdijk zijn clubs waarvan de leden met elkaar onderdeel uitmaken van een wereldwijd netwerk van mensen die graag iets terug willen doen voor de samenleving vanuit hun professie, kennis, ervaring of betrokkenheid bij die samenleving. De Fietsmolentocht is één van de activiteiten.