ALBLASSERDAM – Langs de Blokweerweg in Alblasserdam heeft maandagavond 14 augustus 2017 een tot bankjes gezaagde boomstam in brand gestaan. Volgens omstanders waren er in de eerste paar minuten metershoge vlammen te zien. Voor de aankomst van de brandweer probeerde een man de brand uit te plassen. Zijn voorraad urine bleek echter niet voldoende te zijn. Omstanders die uitgenodigd werden om mee te plassen, bedankten hiervoor. De brandweer kwam even voor 22.00 uur met spoed ter plaatse en had de brand met een straal ‘hoge druk’ snel onder controle.

De boomstambank in het parkje langs de Blokweerweg, aan de kant van het Cortgene, is volgens omstanders bewust in brand gestoken met behulp van benzine / een brandbare vloeistof. Rondom de bank was een sterke benzinelucht te ruiken. Even verderop lag een aansteker op de grond.

De boomstambank is door de brand flink beschadigd. De gemeente zal hierover in kennis gesteld worden.

Foto’s: Vincent Goedhart en Peter Stam.