PAPENDRECHT – Zaterdagavond 29 juli 2017 heeft brand gewoed in twee woningen aan de Stellingmolen in Papendrecht. Vier andere woningen liepen schade op door de brand. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse en kon voorkomen dat de brand zich nog verder verspreidde. Er raakte niemand gewond. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-Alert verstuurd. Ook een deel van de Alblasserdammers kreeg deze waarschuwing.

In het bericht werd het advies gegeven om uit de rook te blijven en bij overlast ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te schalen.

De brand werd zaterdagavond omstreeks half negen ontdekt. Bij aankomst van de brandweer was er sprake van een flinke uitslaande brand in twee woningen. Vanwege de coördinatie tussen de hulpdiensten werd GRIP-1 afgekondigd.

Uit één van de woningen heeft de brandweer een aantal katten gered. De huisdieren zijn opgevangen door de dierenambulance. Er raakte niemand gewond, wel is één persoon door de ambulancedienst gecontroleerd op mogelijke rookinhalatie.

Twee woningen raakten door de brand ernstig beschadigd. Vier andere woningen liepen voornamelijk rook- en waterschade op. Gedupeerden hebben de nacht elders doorgebracht. Stichting Salvage en de woningcorporatie zijn ingeschakeld om de gedupeerden bij te staan voor de afhandeling van de schade. Hoe de brand kon ontstaan wordt onderzocht.

De recherche is inmiddels een onderzoek gestart naar de brand.

Foto’s: Politie Drechtsteden Buiten en Pieter Breevaart.