ALBLASSERDAM – Door een flinke regen -en onweersbui is donderdag 20 juli 2017 enige overlast ontstaan in Alblasserdam. Op industrieterrein Nieuwland Parc schoten tijdens de bui zo’n  vijftien putdeksels los. De putdeksel kwamen in een aantal gevallen meters verderop terecht. Willem Hak uit Nieuw-Lekkerland zag de deksels liggen en heeft ze inmiddels weer op hun plaats gelegd. Hoe de deksels uit het straatwerk konden ‘knallen’, is nog niet helemaal duidelijk. Mogelijk is een luchtbel in het riool, in combinatie met een flinke toevoer van hemelwater, de oorzaak.

Door de bui, stonden ook diverse straten in het Damdorp enige tijd blank.

Bij Plus Distributie aan de Nijverheidsweg in Hendrik-Ido-Ambacht sloeg de bliksem in. Er ontstond een gat in het dak. Niemand raakte gewond.

Foto’s: Willem Hak.