ALBLASSERDAM – Vanuit de Korenbloemstraat in Alblasserdam kwam woensdagavond 12 juli 2017 bij de politie een melding binnen dat iemand met een vuurwapen in de lucht zou hebben geschoten. Er werd een zoekactie op touw gezet. Op de Parallelweg zagen agenten een persoon met pet lopen die aan het signalement voldeed. Een agent trok hierop zijn pistool en zei dat de man moest gaan liggen. Niet veel later kwamen andere politie-eenheden ter plaatse en werd de Alblasserdammer onderzocht.

Grijze bak
Al snel bleek dat meneer onschuldig was. De man was even naar buiten gelopen om de grijze bak weg te zetten. Daarmee was hij op het verkeerde moment op de verkeerde plaats,  zo werd achteraf geconcludeerd.

Excuses
De politie heeft inmiddels excuses aangeboden. Ook heeft de man hulp aangeboden gekregen voor het geval dat hij (psychisch) last krijgt van het incident.

Geen vuurwapen
Een woordvoerder van de politie vertelt over het incident: “We kregen een melding dat er in de lucht werd geschoten. We hebben onderzoek gedaan in de omgeving en iemand staande gehouden. We hebben geen vuurwapen aangetroffen en hebben ook niet kunnen vaststellen dat er daadwerkelijk geschoten is in de Korenbloemstraat. Daarmee blijft er van de melding zelf dus niet veel over.”

Tips
Mensen die aanleiding hebben om te denken dat er wel geschoten is en nog niet met de politie hebben gesproken, kunnen de politie voorzien van tips / informatie via het nummer 0900-8844. Bij heterdaad: 112.

Foto: screenshot filmpje staandehouding.