ALBLASSERDAM – De hulpdiensten zijn zondagochtend 9 juli 2017 opgeroepen voor een melding van een medische noodsituatie in een woning aan de Klaproosstraat in Alblasserdam. De burgerhulpverleners, die voor de hulpdiensten ter plaatse waren, zijn gestart met een reanimatie. Na aankomst van de ambulances, bleek dat ook de inzet van de brandweer en de traumahelikopter nodig was.

De bewoonster is met behulp van de brandweerhoogwerker uit haar woning gehaald en per ambulance, onder begeleiding van een arts van het Mobiel Medisch Team, naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht.

De traumahelikopter, die op het Wilgenplein bij het Makado was geland, keerde, na een tussenstop in Dordrecht, terug naar de basis op Rotterdam Airport.

 

 

Omdat de MMT-arts per ambulance meereed naar Dordt, was er een plekje over in de helikopter. Eén van de agenten kreeg de kans mee te vliegen.

Het kostte enige moeite om de hoogwerker op te stellen. Dit had te maken met een smalle straat, (te) laaghangende begroeiing en paaltjes.