ALBLASSERDAM – Ruim 200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag genoten van een gevarieerde voorstelling in Landvast. 35 leerlingen deden mee aan het slotconcert van “muziek = leuk”, deze leerlingen hebben in de afgelopen 10 weken muzieklessen gevolgd op de basisscholen De Twijn en Het Kompas onder leiding van Desirée Twigt en Ivo Kouwenhoven. Dat de leerlingen goede vorderingen gemaakt hebben, was goed te horen tijdens het concert. Met blokfluiten en boomwhackers werd onder leiding van juf Desirée een slotconcert gegeven.

Na het slotconcert konden de aanwezigen gaan luisteren naar het muzikale verhaal van “De gelaarsde kat”.  Het eeuwenoude verhaal werd verteld door stemacteur Vincent van Haaren. Het fanfareorkest van Chr. Muziekvereniging Soli Deo Gloria onder leiding van dirigent Jurgen Nab zorgde voor muziek die passend was bij de sfeer en beleving van het verhaal.

Ook tijdens de voorstelling gaven de kids van “muziek = leuk” weer acte de préséance door samen met het grote fanfareorkest de” blokfluit rap” te spelen. Aan het eind van het verhaal kwam gelukkig alles weer “op z’n pootjes terecht” en was de arme molenaarszoon dankzij het vernuft van zijn pratende kat veranderd in de schatrijke “Markies van Karabas”.  Nadat de klanken van de overbekende Weddingmarch van Mendelssohn geklonken hadden en de Markies getrouwd was met de dochter van de koning was het hoogtijd om diploma’s uit te reiken aan de deelnemers van “muziek = leuk”.

“Muziek = leuk” werd mogelijk gemaakt door “Kunstkanjers” en familievoorstelling de gelaarsde kat kwam tot stand dankzij een bijdrage van de SNS bank. Soli kijkt terug op een zeer geslaagd project en concert wat zeker in het nieuwe seizoen weer een vervolg zal krijgen. Na afloop van het concert konden er nog naar hartenlust  muziekinstrumenten uitgeprobeerd worden. Voor meer informatie en opgave voor lessen in het nieuwe seizoen kunt u mailen met opleidingscoördinator Connie Lindhoud: connielindhoud@kpnmail.nl

Tekst en foto’s: Soli Deo Gloria.