ALBLASSERDAM – De twee mannen die vorige week in de Kerkstraat in Alblasserdam werden aangehouden, nadat iemand had gezien dat de twee in tuinen en over schuttingen keken, bleken harddrugs en inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Dat meldt de politie dinsdag 4 juli 2017 op Facebook.

Politie Drechtsteden Buiten meldt: “De collega’s kregen in het begin van de avond een melding dat er twee mannen meerdere malen over schuttingen en in tuinen aan het kijken waren. Tijdens het aanrijden bleek dat de melder inmiddels opgevallen was bij de twee mannen, waarop deze melder begon met achtervolgen.”

Spoed
“Met spoed gingen de collega’s daarop ter plaatse en zagen direct een auto met twee mannen die voldeden aan het signalement. Tijdens de controle vertoonden beide mannen zeer verdacht gedrag. Tevens bleken zij meerdere malen bij de politie geregistreerd te staan voor vermogensdelicten.”

Inbrekersgereedschap
“De collega’s zagen tijdens de controle dat er in de auto een tas met gereedschap lag. Daarop hebben zij nader onderzoek ingesteld in de auto. Hieruit kwam naar voren dat er meerdere gereedschappen lagen welke gebruikt kunnen worden om in te breken. Beide mannen zijn vervolgens aangehouden op het in bezit hebben van inbrekerswerktuigen en het vervoeren van inbrekerswerktuigen.”

Harddrugs
Tijdens de insluitingsfouillering troffen de agenten bij één van de verdachten ook nog harddrugs aan. De inbrekerswerktuigen zijn in beslag genomen en samen met de harddrugs overgedragen aan de Forensische Opsporing voor nader onderzoek.

112
De politie bedankt op Facebook de melder: “Onze dank gaat uit naar de alerte melder! Met het oog op de aankomende zomervakantie willen we u allemaal graag om aandacht voor verdachte situaties vragen als u de komende tijd van een welverdiende vakantie gaat genieten. Vertrouwt u het niet? Bel 112!,” zo luidt het advies van de politie.

Foto: Politie Drechtsteden Buiten.