ALBLASSERDAM – Een vrouw van middelbare leeftijd is dinsdag 27 juni 2017 met haar auto tegen de wand van de Noordtunnel gebotst, nadat zij even daarvoor tegen een vrachtwagen was gebotst. De automobiliste, op weg naar een begrafenis, haalde in de tunnel twee vrachtwagens in en wilde na het inhalen weer naar de rechter rijstrook. Doordat zij net te vroeg naar rechts ging, raakte de achterkant van de auto de voorkant van de vrachtwagen, bestuurd door een Spaanse chauffeur.

De auto raakte door de aanrijding uit koers en knalde uiteindelijk tegen de tunnelwand. Daarbij brak één van de wielen van de auto af.

Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse. De tunnel werd na het ongeval volledig afgesloten. De bestuurster van de auto is nagekeken door ambulancepersoneel,  maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Nadat een bergingsbedrijf de auto had ‘opgeladen’, werd de tunnel weer vrijgegeven en kon het verkeer op de A15 richting Rotterdam de weg vervolgen.

Even verderop, op de wrakkenplaats, werden de formulieren ingevuld.