ALBLASSERDAM  – Een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag 23 juni 2017 op de West-Kinderdijk in Alblasserdam op z’n kant terecht gekomen na een aanrijding met een geparkeerde auto en een rijdende auto. Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur. Een busje met daarin twee Nieuw-Lekkerlanders, een 65-jarige schoonvader en een 35-jarige schoonzoon, reed richting Kinderdijk.

De 65-jarige bestuurder van het busje raakte vermoedelijk eerst een stoeprand. Vervolgens botste de man tegen een geparkeerde auto, waarna zijn busje naar links omsloeg. Terwijl het voertuig omviel, werd nog een tegemoetkomende auto geraakt.

Tegemoetkomende auto
Deze tegemoetkomende auto werd bestuurd door een 63-jarige vrouw uit Barneveld. Op de bijrijdersstoel zat haar 91-jarige moeder. De bestuurster zag het busje kantelen en probeerde nog uit te wijken. Zij botste daarbij onder meer tegen een trapje langs de dijk. De zijkant van de auto werd door de dak van het busje geraakt.

Hulpdiensten
Diverse politie-eenheden, de brandweer, twee ambulances en een traumahelikopter werden opgeroepen voor hulp. Nog voor de aankomst van de hulpdiensten, wisten omstanders de twee mannen al uit hun gekantelde bus te halen. Toen bleek dat de verwondingen mee leken te vallen, werd de inzet van de traumahelikopter die vanuit Amsterdam onderweg was, gecanceld.

Naar ziekenhuis
De Barnevelders, die op vakantie waren en het werelderfgoed hadden bezocht en de Nieuw-Lekkerlandse bestuurder van het busje, zijn ter controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 35-jarige bijrijder van het busje bleef ongedeerd en hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Dijk dicht
Een bergingsbedrijf heeft de betrokken voertuigen van de weg gehaald / aan de kant gezet. Rond 14.00 uur werd de dijk, die in beide richtingen was afgesloten, weer vrijgegeven. De verzekeringen zullen de schades verder gaan afhandelen.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.