OUD-ALBLAS – In Oud-Alblas wordt zaterdag 17 juni 2017 de jaarlijkse rommelmarkt gehouden. De markt, die wordt gehouden op het kerkplein aan de zijde van de Dorpsstraat, in de Kerkstraat en in de Schoolstraat gaat om 08.00 uur van start en duurt tot ongeveer 14.30 uur. Tevens is er een 24uursactie ‘paalzitten’. Die actie gaat vrijdagmiddag om 15.00 uur van start.

De opbrengsten van de paalzitactie en de rommelmarkt gaan voor zeventig procent naar de kerkvoogdij, voor vijftien procent naar Trans World Radio en voor vijftien procent naar Stichting De Hoop.

Op de rommelmarkt kunnen weer allerlei spullen gekocht worden. Zo zijn er meubels, poppen en beren, servies, glas, bloempotten, riet, blikken, speelgoed, puzzels, platen, fietsen, boeken en nog veel meer. Verder zijn er activiteiten als enveloppen trekken en springen op een springkussen. Tot slot zijn er salades, levensmiddelen, snacks, koffie, koek en pannenkoeken te koop.

Het ‘paalzitten’ wordt georganiseerd in verband met het 45-jarig bestaan van de rommelmarktcommissie in Oud-Alblas. De palen worden centraal op de markt neergezet in de Schoolstraat. De actie wordt georganiseerd door een aantal leden van de jeugdvereniging van Oud-Alblas en de rommelmarktcommissie. In totaal gaan zeven mensen paalzitten, namelijk: Leonhard den Uil, Ardjan van Dalen, Femke Stierman, Pieter Stierman, Lisanne de Jong, Reinier de Kruijff en Gerwin van Muijlwijk. Doneren kan hier.