ALBLASSERDAM – Na een calamiteitmelding is dinsdag 6 juni 2017 een storing in een stroomkabel in de Polderstraat in Alblasserdam ontdekt. Stedin heeft de stroomvoorziening direct omgeschakeld om te voorkomen dat omwonenden er hinder van ondervinden. Om de storing definitief te verhelpen moet er een nieuwe kabel worden getrokken over een lengte van circa 50 meter.

Stedin start zo snel mogelijk met de herstelwerkzaamheden. Dinsdag werken monteurs nog aan een andere storing, zodra deze is verholpen gaan zij in de Polderstraat aan de slag. De verwachting is dat dat vlak voor of net na het weekeinde zal zijn. Vóór 15 juni zijn de werkzaamheden klaar.

Om de nieuwe kabel te kunnen trekken wordt de Polderstraat gedurende twee werkdagen afgesloten. De afsluiting loopt vanaf hoek Oranjestraat tot aan de hoek Voltastraat. De Oranjestraat blijft bereikbaar vanaf de Dam. De Voltastraat blijft bereikbaar via de Vinkenpolderweg en het industrieterrein.