ALBLASSERDAM – Bij een inval in een tuincentrum in Rotterdam-Prinseland zijn zeven verdachten opgepakt voor handel in verdovende middelen en witwassen. Eén van hen is een 29-jarige man uit Alblasserdam. Het tuincentrum lijkt volgens de politie een dekmantel voor de handel in hennep. Bij zoekingen zijn enige kilo’s hennep en 65.000 euro gevonden en in beslag genomen. Bij de inval in het complex troffen de agenten onder de diverse (aangehouden) aanwezigen ook een 29-jarige inwoner uit Alblasserdam die 5600 euro bij zich had. Hij is aangehouden voor witwassen.

Naar aanleiding van enkele signalen besloten politieagenten van het team Skwibus van de politie het tuincentrum extra in de gaten te houden. Vrijdagmiddag rond half vier zagen zij een overdracht van, naar later bleek, 3 kilo hennep. Aansluitend werd gepost bij het tuincentrum. Twee mannen gingen het tuincentrum in met een volle bigshopper. Toen het tweetal het tuincentrum verliet werden zij gecontroleerd en bleken ruim 23.000 euro bij zich te hebben. Hierop is het tweetal aangehouden.

Samen met een speurhond is het tuincentrum vervolgens systematisch doorzocht. De aanwezige personen zijn één voor één gefouilleerd en aangehouden. De auto’s van beide eigenaren bleken na onderzoek volgeladen met hennep. Zowel de auto’s als de hennep werden in beslag genomen.