KINDERDIJK – The Hackensaw Boys uit Virginia (Verenigde Staten) komen maandag 5 juni 2017 naar Café De Klok in Kinderdijk. Vijf jaar geleden was de tragische dood van molenaar René Verkerk de aanleiding voor een verzoek aan The Hackensaw Boys om naar Kinderdijk te komen. Ze kwamen. Niet voor een middag of een avond. Wat volgde was een week vol emoties en vriendschap die eindigde in een feestavond in het plaatselijke Café De Klok. Een uitverkochte zaal met vrienden en vrienden van vrienden van René Verkerk.

De opbrengst van die avond ging naar de dochter van deze molenaar. Het concert werd opgenomen en uitgebracht als nieuwe CD van de band. ‘For The Love Of A Friend’ als veelzeggende titel. Ook de opbrengst van de CD ging voor een groot deel naar Marijn, de dochter van René en Anja. Bij de CD een DVD met een documentaire over de week in mei 2012.

Twee concerten volgden. Elk concert een avond vol vriendschap, kameraadschap en feestgedruis. De Amerikanen verblijven elke keer weer op één van de molens van het Werelderfgoed Kinderdijk. Ze noemen het dorp in de Alblasserwaard hun “Home away from Home”.

Het laatste concert in Kinderdijk, mei 2015, werd een benefiet voor Shelley Rickey, muzikante uit Mississipi die in Rotterdam woont. Ze verloor haar man en muzikale partner Marko van der Horst. Shelley treedt tijdens dit laatste concert op met een gelegenheidsformatie met twee andere dames. Haar eerste optreden sinds het overlijden van haar Marko. Dat wordt het eerste optreden van wat nu The Mourning Glories is. Een old style Bluegrass band met zoete damesstemmen, een banjo, een bas gemaakt van een oude cementkuip, een zingende zaag, ukelele en gitaar. Op 5 juni treedt de band weer op in De Klok. Dit concert is de afsluiting van een tour van the Hackensaws door Nederland en België.

Kaarten á €15,00 kunnen worden besteld door een mail met naam en aantal kaarten te sturen naar hackensawkinderdijk@gmail.com. Voor liefhebbers uit Rotterdam bestaat nog tot het einde van de week de mogelijkheid een terugreis met de Watertaxi bij te boeken voor á € 10,00 extra. Vertrek van de Watertaxi om 23.30 of 24.00 uur.

Cafe De Klok is te vinden aan de Molenstraat 117 in Kinderdijk. Zaal open 19.00 uur. Concert vanaf 19.30 uur. Einde concert 23.00 uur.
Tekst: Peter Paul Klapwijk. Foto’s: Daniella de Haan.