ALBLASSERDAM – Een vrachtwagen is maandag 22 mei 2017 op de snelweg in botsing gekomen met een personenauto. Dit gebeurde op de A15 tussen Papendrecht en Alblasserdam, ter hoogte van de Veerweg in Oud-Alblas. De personenauto, die bestuurd werd door een vrouw uit Alblasserdam, reed over de rechter rijstrook. Een vrachtwagen die links naast de automobiliste reed, zag de Alblasserdamse bij het verwisselen van rijstrook over het hoofd en botste tegen de achterkant van de Volvo.

De personenauto, die aan de zijkant en achterkant zwaar beschadigd raakte, kwam tientallen meters verderop tot stilstand.

De Alblasserdamse kwam, net als de vrachtwagenchauffeur, met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de personenauto van de weg gehaald. Door het ongeval ontstond een file van enkele kilometers.

Foto’s: Stefan van Aarle en Peter Stam.