Advertorial
Een traplift, dat is toch iets wat duizenden euro’s kost en vaak maar kort in gebruik als laatste redmiddel voor wie niet meer in staat is om zelfstandig de trap op te komen? Bovendien moet je nog maar zien of je er een krijgt omdat er vrijwel geen subsidiemogelijkheden meer zijn, of de gemeente een alternatieve (lees: minder goede) oplossing aanbiedt. Daar is gelukkig verandering in gekomen!

Een aantal jaren geleden kwam een trapliftadviseur bij een dame thuis, van wie de gezondheid helaas plotseling flink verslechterd was en zij daardoor noodgedwongen naar een verzorgingstehuis moest verhuizen. De vraag “of de vrij recent geplaatste traplift ook weer teruggekocht kon worden”, werd gesteld. Helaas was dat niet mogelijk, want een traplift is immers een maatwerkproduct, speciaal voor een specifieke trap gemaakt. Diezelfde adviseur kwam een week later bij een andere oudere dame, die eenzelfde soort trap had. Ook zij kon de trap niet meer op, maar wilde niet verhuizen. Zij had niet het budget om een nieuwe traplift aan te schaffen. Als deze adviseur de traplift die week daarvoor wel had teruggekocht, dan had hij deze dame vandaag gewoon kunnen helpen, omdat de kosten van een gebruikte traplift tot wel 50 procent lager liggen dan een nieuw exemplaar.

Duurzame en goedkope oplossing
Uit deze gedachte ontstond het idee om gebruikte trapliften in te kopen, deze vervolgens professioneel te reviseren, van nieuwe bekleding te voorzien en bij mensen met een gelijksoortige trap terug te plaatsen. Dit resulteerde in de eerste leverancier van tweedehands trapliften in Nederland: Smienk Trapliften, dat inmiddels is uitgegroeid tot de grootste leverancier van gebruikte trapliften in het land. Een win-winsituatie voor iedereen die graag langer thuis wil blijven wonen, maar ook het milieu vaart er wel bij. Door gebruikte trapliften in te kopen wordt immers een aanzienlijke hoeveelheid afval voorkomen, energie en grondstoffen bespaard die voor de productie van een nieuwe traplift nodig zouden zijn.

Alle voordelen van een gebruikte traplift
Smienk Trapliften levert de beste kwaliteit voor de scherpste prijs. Gebruikte trapliften bieden veel voordelen:

 • Thuis blijven wonen en hoge verhuis- of verbouwkosten voorkomen
 • Niet afhankelijk meer zijn of worden van andere personen
 • Tot 50% besparen op de aanschafkosten
 • Alleen topmerken
 • 5 jaar garantie i.c.m. onderhoud
 • 24/7-service (eigen monteurs, landelijke dekking)
 • Binnen 48 uur leverbaar
 • Zowel kopen als huren mogelijk

Stappenplan traplift aanschaffen
De aankoop van een traplift is een belangrijke stap in het proces om langer thuis te kunnen blijven wonen. Omdat er zoveel verschillende soorten en maten trapliften zijn, is professioneel advies meestal zeer gewenst. Smienk Trapliften neemt de tijd om de klant uitgebreid te adviseren. Een traject van oriëntatie tot aanschaf en service/onderhoud ziet er als volgt uit:

 1. Afspraak maken
 2. Advies bij de klant thuis
 3. Voorstel van Smienk Trapliften
 4. Montage van de traplift
 5. Afspraak voor service & onderhoud

Spoedlevering gebruikte traplift
Soms is een spoedlevering van een (gebruikte) traplift noodzakelijk. Dat kan bijvoorbeeld door het ontstaan van plotselinge immobiliteit, of een defecte bestaande traplift. In overleg is het mogelijk om zelfs binnen 48 uur een gebruikte of nieuwe traplift met spoed te leveren. Smienk servicemonteurs,  installateurs en trapliftadviseurs zijn overal in Nederland actief, waardoor u snel geholpen wordt. Ook voor trapliften in België kunt u bij Smienk Trapliften terecht.

Meer informatie over Smienk Trapliften is hier te vinden.