ALBLASSERDAM – Burgemeester Jaap Paans heeft afgelopen week, samen met Henk Roukens en mevrouw Van Herpen – Bongers Roukens Optiek en Optometrie langs de Plantageweg in Alblasserdam officieel geopend middels het aansnijden van een taart in de vorm van een bril. In de afgelopen maanden werd het pand, waar tot voor kort Bakker De Heer (en vroeger Bakkerij Van Herpen) gevestigd zat, volledig gerenoveerd.

“Tijdens de renovatie is het pand direct naar onze wensen aangepast. Mijn zoon heeft met zijn bedrijf Roukens Maatwerk voor de inrichting van het winkelgedeelte gezorgd,” vertelt Henk Roukens, eigenaar van Roukens Optiek en Optometrie en huurder van het pand.

Roukens Optiek en Optometrie was enige tijd gevestigd in Plantage 45 aan de Plantageweg in Alblasserdam. Roukens: “Daar vielen we minder op dan hier.”

In de nieuwe zaak zijn allerlei soorten brillen, zonnebrillen en lenzen te vinden. Daarnaast beschikt het bedrijf over apparatuur om oogmetingen te doen en foto’s te maken van de binnenkant van het oog, om zodoende eventuele afwijkingen te kunnen constateren. In de zaak zijn een orthoptist, een optometrist en een opticien werkzaam.

Foto’s: Adrienne Haaring – Roukens.