ALBLASSERDAM – Onder grote belangstelling werd afgelopen week in boekwinkel De Schuilplaats in Alblasserdam het boek ‘Het geheim van de bakker’ officieel en feestelijk gepresenteerd. De Alblasserdamse Anja Helmink schreef dit boek met bakkersverhalen en recepten en ging zelf het land door om te spreken met alle bakkers in dit boek.

Onder de gasten waren drie generaties Stam van de gelijknamige bakkerij uit Kinderdijk / Nieuw-Lekkerland. Bakkerij Stam is een van de achttien in het boek geportretteerde bakkerijen. Onder aanvoering van de 90-jarige Adri Stam werden herinneringen opgehaald en werd verteld over het bedrijf in heden en verleden.

Anja Helmink reisde kriskras door Nederland om te spreken met kleine ambachtelijke bakkers en bakkers van grotere bakkerijen met tientallen mensen in dienst. Het boek bevat naast achttien portretten van bakkers uit Nederland, ook een dertigtal recepten waarin de bakkers een klein stukje van hun geheim prijsgeven

Het eerste exemplaar werd door dhr M. Poppe van uitgeverij de Banier overhandigd aan de auteur. Het boek is te koop voor € 16,95.