ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam vervangt tussen maandag 8 en vrijdag 26 mei 2017 twee voetgangersbruggen bij het Lammetjeswiel en Park Huis te Kinderdijk in Alblasserdam. Het gaat om een voetgangersbrug aan de Lekstraat naar park Huis te Kinderdijk en een voetgangersbrug naar het gebouw van de scouting aan De Savornin Lohmanweg. De huidige bruggen zijn aan vervanging toe. De houten bruggen worden vervangen voor exemplaren van het materiaal ‘composiet’.

In overleg met de scouting wordt naast de bestaande brug een tijdelijke ontsluiting aangelegd. Op de andere locatie bij de Lekstraat is het niet mogelijk de oversteek nog te maken. Park Huis te Kinderdijk is nog wel te betreden via het bruggetje aan de Van Hogendorpweg. Met de Veiligheidsregio zijn afspraken gemaakt over de toegankelijkheid bij calamiteiten. De woningen in de directe omgeving blijven bereikbaar. Op Hemelvaartsdag vinden er geen werkzaamheden plaats.

Meer informatie
Bij vragen kunt u contact opnemen met de heer Cler Sels van de gemeente Alblasserdam, telefoonnummer 078 770 6018.