ALBLASSERDAM – De plaatselijke werkgroep tentoonstellingen van de Historische Vereniging West-Alblasserwaard heeft op uitnodiging van het Oranjecomité Alblasserdam een fototentoonstelling samengesteld. De foto’s zijn vanaf maandag 24 april 2017 te bekijken in de burgerzaal van het gemeentehuis. Burgemeester Jaap Paans verrichte maandag de officiële opening. Op vrijdag 28 april 2017 verhuist de tentoonstelling naar de bibliotheek AanZet aan de Ieplaan 2.

De nieuwe fototentoonstelling heeft als thema ‘Oranje in Alblasserdam’. Te zien zijn de bezoeken die leden van het Koninklijk Huis aan Alblasserdam hebben afgelegd.

Ook worden er foto’s getoond van de verschillende Oranjeverenigingen en -comités, die er in de loop van de tijd geweest zijn. Erepoorten die in het verleden werden gemaakt zijn ook te zien. Natuurlijk is er aandacht voor de feesten die rond Koninginnedag en recentelijk rond Koningsdag zijn gevierd. De tentoonstelling blijft in de bibliotheek tot eind augustus 2017.

Foto’s: HVWA en Geert Ouweneel.