OUD-ALBLAS – Op zaterdag 22 april 2017 heeft de Oranjevereniging Marijke uit Oud-Alblas de jaarlijkse ringsteekwedstrijd gehouden. Het ringsteken werd gehouden op het feestterrein aan de Beemdweg in Oud-Alblas. Er was een grote opkomst van 22 verschillende voertuigen die één voor één vochten voor de eerste prijs.

De ringsteekwedstrijd begon rond 18.00 uur. Versierde trekkers, een hoogwerker, een brommer en een 45km auto namen deel aan de wedstrijd. Een spannende wedstrijd tussen Oud-Alblassers en buitendorpers voor de eerste prijs ter waarde van €150,- en de wisselbeker. Voor de tweede plaats stond er een prijs ter waarde van €100,- en voor de derde plaats een prijs ter waarde van €50,-. De prijzen werden beschikbaar gesteld door Jadegra.

De eerste prijs werd gewonnen door het team van Muijlwijk. De tweede prijs ging naar het team van Jonker en de derde prijs werd gewonnen door het team van Van Vuuren.

Aankomende week organiseert de Oranjevereniging Marijke meer activiteiten. Onder andere maandag workshopavond, dinsdag bingoavond, woensdag dartavond en ook op Koningsdag zijn er tal van verschillende activiteiten. Ook is er aankomende twee weken verlichtingsweek in verband met het 70-jarig bestaan van de Oranjevereniging. Veel straten geven licht en zijn mooi versierd.

Tekst en beeld: Bart Vlot.