ALBLASSERDAM – Een man uit Alblasserdam is in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 april 2017 tot twee keer toe betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Bij de eerste controle, die in Papendrecht plaatsvond, blies de man 655 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hierop werd het rijbewijs van de Damdorper ingevorderd. De bestuurder bleek hardleers te zijn. “Later op de nacht was hij tóch weer gaan rijden ondanks dat zijn rijbewijs was ingevorderd en hij bleek (nog steeds) onder invloed te zijn. Hij werd weer aangehouden,” meldt Politie Papendrecht op Facebook.

De man blies bij de tweede blaastest 255 ug/l.

De eis van de officier van justitie is, naast de educatieve maatregel alcohol, 6 maanden rijontzegging, 2 weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 1300 euro.