ALBLASSERDAM – Muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam organiseert op zaterdag 15 april 2017 het voorjaarsconcert. Tijdens dit concert verwelkomt Excelsior diverse gasten. Zodra de deur van de zaal in Landvast open gaat, wordt het publiek getrakteerd op de vocale sensatie van The First Ladies. Met een breed repertoire en dito vocale capaciteiten weten de drie dames popballads klinkend af te wisselen met jazz standaards en zogenaamde easypop.

Elke cover krijgt een herkenbaar First Lady sausje. The First Ladies waren onder andere te horen als backing vocals van Paul de Leeuw en als welkomstact van Musicals in Ahoy.

Het programma dat Excelsior laat horen is erg afwisselend. Het harmonieorkest speelt onder andere de soundtrack van Cast Away en The Magnificent Seven. Maar natuurlijk staat er ook een mars op het programma: The Liberty Bell.

Voor de pauze kunnen de bezoekers ook genieten van de kinderen die recent gestart zijn in de  fluitgroep. Zij krijgen voor de allereerste keer de kans om voor publiek  op te treden. Zij doen dit samen met het harmonieorkest.

Na de pauze verleent Martine Hordijk haar medewerking als zangeres. Het orkest begeleidt haar in nummers als Skyfall, Non je ne regrette rien, en I will survive. Martine Hordijk studeert dit jaar af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als docent muziek / hoofdvak zang. Voor haar studie aan het conservatorium heeft zij een musicalopleiding gevolgd en daarnaast in verschillende musicals gespeeld waaronder de landelijke tour van de Klokkenluider van de Notre Dame. Martine heeft twee keer in de finale gestaan van het Christina Deutekom Junior concours.

De avond staat onder algehele leiding van dirigent Dominique Capello. Het concert vindt plaats in Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Aanvang 19.30 uur. Zaal open 19.15 uur. Toegang gratis.