ALBLASSERDAM – Kinderen van basisschool De Twijn in Alblasserdam hebben maandag 10 april 2017 geld opgehaald met een sponsorloop. De organisatie van de loop was voor de vijfde keer in handen Vrienden van De Twijn. In het totaal werd er 7400 euro opgehaald met de actie. Het geld wordt ingezet om onder andere creatieve en technische activiteiten tijdens en na schooltijd op De Twijn mogelijk te maken.

Na een succesvolle Business Estafette Marathon waar Vrienden van De Twijn zich dit jaar voor de derde maal aan waagde, liepen de kinderen van Chr. IKC De Twijn in Alblasserdam hun eigen minimarathon. In een gezellige sfeer met veel toeschouwers en muziek hebben de kinderen gerend voor wat ze waard waren voor deze sponsorloop. Van 08:45 tot 13:30 uur kwamen alle groepen aan bod. Van de jongste kleuters tot aan de groepen 8. Met elkaar hebben zij heel wat kilometers onder hun voeten weggelopen.

Dank
Vrienden van De Twijn bedankt alle kinderen voor hun inzet en ook alle gulle gevers, ouders/verzorgers, toeschouwers, teamleden én vrijwilligers.

Marathon
Afgelopen zondag liepen namens stichting Vrienden van De Twijn Leonie Pijl, Jolinda Verhaert, Martijn Beekhof en Marcel Pasman de Business Estafette Marathon van Rotterdam. Zij deden dit in 4 uur, 30 minuten en 30 seconden. De aftrap werd genomen door teamleider van IKC De Twijn Leonie Pijl, die binnen het uur het lint doorgaf aan bestuurslid van De Vrienden Jolinda Verhaert. Jolinda bedwong haar 11 kilometer waarna vanaf de Groene Kruisweg op Rotterdam-Zuid directeur van IKC De Twijn, Martijn Beekhof, de volgende kilometers onder zijn voeten liet gaan. Het derde en laatste wisselpunt bevond zich op de Mariniersweg in het centrum van Rotterdam. Ouder Marcel Pasman volbracht de laatste 12,5 kilometer die onder andere langs de Kralingse Plas voerde en de laatste meters op de Coolsingel. Na de finish voor het Stadhuis van Rotterdam namen de lopers hun medaille in ontvangst.

Vrienden
Vrienden van De Twijn is een stichting die zich inzet om Chr. IKC De Twijn (voormalige basisscholen Boeg en Loopplank) in Alblasserdam financieel te ondersteunen. Om zo mee te helpen het allerbeste te halen uit de missie van dit kindcentrum: kindgericht, uitdagend onderwijs bieden. Zodat iedere leerling zich kan ontplooien tot een zelfstandig en zelfbewust persoon voorzien van extra positieve bagage voor de toekomst. Vrienden van De Twijn organiseert verschillende activiteiten en voorziet in een professionele businessclub.