ALBLASSERDAM – Op basisschool Het Kompas in Alblasserdam wordt tweemaal per jaar aandacht besteed aan een activiteit op het gebied van cultuur. Hierbij werkt de school nauw samen met cultuurcentrum ToBe. De hele maand maart is door de leerkrachten samen met de kinderen gewerkt aan het project ‘De Ruimte’ vanuit de discipline beeldende vorming.

Naast theorie over de ruimte, wat daar te vinden is en hoe dat onderzocht wordt, zijn vele ruimtelijke werkstukken gemaakt. De hele school ademde ruimte. Overal kwam je planeten, sterren, ruimtestations en ruimtevaarders tegen. In beeldmateriaal en in spelvorm.

De kinderen uit de groep 4, 5 en 6 hebben zelfs een bezoek gebracht aan sterrenwacht Mercurius in Dordrecht om met een echte telelens de ruimte te onderzoeken.

Op maandag 3 april 2017 zijn  vele ouders, grootouders en andere belangstellenden op school geweest om ‘De ruimte’ te bekijken. Sommige ouders gaven aan dat kinderen thuis niet uitgepraat kwamen over de ruimte. Ouders leerden hier ook veel van.