ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Tennis Vereniging (ATV) heeft voor 40.000 euro zonnepanelen aangeschaft. De in het totaal honderd panelen werden in maart op het dak van het clubhuis op sportpark Souburgh aangebracht en afgelopen week officieel in gebruik genomen. De ingebruikname vond plaats op de open dag bij de vereniging, middels het het aanzetten van een informatiescherm door wethouder Arjan Kraijo van Alblasserdam.

De zonnepanelen leveren jaarlijks net iets minder op dan dat er gemiddeld verbruikt wordt. De club ziet het als uitdaging om het stroomverbruik nog verder terug te dringen, zodat de zonnepanelen net zoveel energie opleveren als dat er door de vereniging wordt verbruikt.

De tennisvereniging legde 19.000 euro uit eigen middelen voor de aanschaf. 9.000 euro werd gesponsord door de Rabobank en resterende 12.000 euro kwam er via een rijkssubsidie. Het is de bedoeling dat de investering binnen vijf jaar terugverdiend is.

“Voordat er tot aanschaf overgegaan kon worden, moesten er wat hobbels genomen worden,” vertelt Richard Sakko, bestuurslid van de accommodatiecommissie van ATV. Zo moest er een subsidieaanvraag worden gedaan en een sponsor binnengehaald worden. Daarnaast was de instemming van de clubleden nodig. “Het begon met een energiescan voor verenigingen uit de Drechtsteden. Toen werden zonnepanelen geadviseerd door de stichting Stimular. Uiteindelijk is het dus gelukt om het bedrag voor de investering rond te krijgen. Het is momenteel nog mogelijk om als individu of als team 100 euro mee te sponsoren aan de 100 zonnepanelen,” aldus Sakko. Sponsoren kan door 100 euro over te maken op de bankrekeningnummer van de tennisvereniging: NL66RABO0149578881 onder vermelding van ‘sponsoring zonnepaneel’.

ATV-voorzitter Henri de Wit is blij met de nieuwe panelen op het dak van het clubhuis. “Het is een aantrekkelijke investering èn het is ook nog eens goed voor het milieu.”