ALBLASSERDAM – Een Franse toeriste is maandag 3 april 2017 met haar fiets ten val gekomen ter hoogte van de Kerkweg tussen Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland. De vrouw, die samen met een man een fietstocht langs de molens van Kinderdijk maakte, ging onderaan de brug tussen de Kerkweg en Molenweg onderuit. Zij kwam daarbij hard met haar hoofd op straat terecht. Omstanders belden 112. De politie, een ambulance en een traumahelikopter werden vervolgens door de meldkamer opgeroepen om naar de ongevalslocatie te gaan.

De locatie was voor de hulpdiensten lastig te bereiken, omdat de enige toegangsweg daar via een fietspad en een brug is. De ambulance kon de brug niet over. De politiebus kon nèt wel over de brug. Daarom werd besloten om een aantal spullen uit de ambulance over te laden in de politiebus.

Eenmaal ter plaatse kreeg de vrouw medische zorg. Later is zij met de politiebus naar de ambulance gebracht. Daarvandaan is zij overgebracht naar het ziekenhuis in Dordrecht voor verdere hulp en nader onderzoek. De man en de fietsen zijn door de politie naar Kinderdijk gebracht.

De inzet van de traumahelikopter werd net voor de landing afgezegd. De hulp van het Mobiel Medisch Team bleek niet nodig te zijn.