ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 3 april 2017 een 36-jarige man uit Alblasserdam bespoten met pepperspray en aangehouden. Dit gebeurde in de Wilde Woutstraat in het Damdorp. De man had ruzie met een andere man. Een woordvoerster van de politie vertelt: “De één had nog een appeltje te schillen met de ander.” De 36-jarige bedreigde zijn dorpsgenoot eerst met woorden. “Daarna pakte hij een mes en zwaaide daarmee naar de ander. Het leek of hij zijn dreigende woorden kracht bij wilde zetten. De ander is weggerend en een huis in gevlucht,” aldus de politiewoordvoerster.

De politie kwam met spoed ter plaatse. De 36-jarige  rende in eerste instantie weg, maar kon door de agenten snel worden gepakt. Omdat de man zich hevig verzette tijdens zijn aanhouding, zagen agenten zich genoodzaakt om pepperspray te gebruiken. Vervolgens lukte het om de Damdorper in de boeien te slaan en mee te nemen naar het bureau.

Foto: Max Beinema.