ALBLASSERDAM – De politie en de marechaussee hebben deze week vijf personen aangehouden voor openlijke geweldpleging op de Dam in Alblasserdam. Het gaat om een 18-jarige man uit Werkendam, een 19, 21 en 22-jarige Alblasserdammer en een 19-jarige Oud-Alblasser. De mannen werden aangehouden in verband met de onregelmatigheden die in de avond en nacht van 10 op 11 maart 2017 plaatsvonden op de Dam. Eén van hen werd, in verband met zijn functie, aangehouden door de marechaussee, in plaats van door de politie.

Tijdens deze bewuste nacht vonden twee vechtpartijen plaats. Er raakten meerdere personen gewond. Eén van de betrokken liep een gebroken neus en een paar losse voortanden op. Een ander kreeg een glas in zijn gezicht. Verder werden er twee auto’s vernield. En werd er gedreigd met een vuurwapengelijkend voorwerp. Later bleek dit een balletjespistool te zijn.

De politie kwam na diverse 112-meldingen met tien voertuigen ter plaatse. Agenten droegen voor hun veiligheid tijdens deze melding de zogenoemde ‘zware vesten’.

De aangehouden personen zijn inmiddels verhoord en heengezonden. Als justitie overgaat tot vervolging, zullen de mannen zich op een later moment voor de rechter moeten verantwoorden.