Meisje aangereden door auto op berucht kruispunt in Alblasserdam

ALBLASSERDAM – Een 15-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland is vrijdagmiddag 31 maart 2017 lichtgewond geraakt bij een aanrijding in Alblasserdam. Het meisje fietste over het fietspad langs de Edisonweg richting Alblasserdam en werd ter hoogte van de, inmiddels beruchte, kruising met de Kelvinring over het hoofd gezien door een afslaande automobilist. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

Het meisje bleek onder meer gewond te zijn aan haar arm en elleboog. De tiener werd, nadat ze door ambulancepersoneel was nagekeken, thuisgebracht door de politie. De automobilist kwam met de schrik vrij.

In de afgelopen jaren vonden op de kruising Edisonweg / Kelvinring tal van ongevallen plaats. Onlangs werd het fietspad aangepast: de wegmarkering werd vernieuwd en er werden twee middengeleiders geplaatst.

De aanpassingen zijn onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen op het Alblasserdamse bedrijventerrein. Mogelijk wordt het punt later, tijdens een eventuele herstructurering van het bedrijventerrein nog verder aangepast.

 

15 reacties

 1. Alweer daar. Ajb!! burgemeester en wethouders pak dit kruispunt aan!!!! Sterkte voorhet meisje.

 2. Beterschap voor t meisje,valt gelukkig nog mee.
  En voor de automoblist het advies,een brilletje misschien?

 3. Mogelijke bijdrage veiligheid zou kunnen zijn het aanbrengen van knipperende refletoren in het wegdek, welke gaan werken als er een fietser door een singnaalering lichtstraal of over een drukpunt in het wegdek rijdt.
  Hierdoor worden de automobulisten er op geattendeerd dat er fiesers in aankomst zijn.
  Maar zelf goed uitkijken blijft hier ook een must.

 4. Het punt is van alle kanten niet overzichtelijk, de auto’s letten vooral op de drukke Edisonweg, de fietsers moeten maar gokken of de automobilist ze ziet, een rotonde zou een oplossing zijn,

 5. Een ongeluk zit in een klein hoekje maar als we nu eens allemaal relaxter aan het verkeer deel zouden nemen lijkt me dat al een goed begin .
  ,,MOGELIJK wordt het punt later, tijdens een eventuele herstructurering van het bedrijventerrein nog verder aangepast. ” , Als ze dit zeggen kan je wachten tot je een ons weegt .
  Beterschap voor de tiener .

 6. ton@ het is een normale overzichtelijke kruising ,niets mis mee,omdat automobilisten niet opletten lost een rotond ook niets op.

 7. Opzij, opzij, opzij, maak plaats, maak plaats, maak plaats, Ik heb ongelofelijke haast. Opzij, opzij …
  Blijkbaar wordt Herman van Veen heel veel in de auto beluisterd of men doet andere dingen dan een auto besturen.
  Helaas zijn ongelukken nooit uit te sluiten maar, als automobilist én fietser, is het mij duister waarom men zich zo weinig aantrekt van de elementaire verkeersregels, waardoor veel mede verkeersdeelnemer(s) zich steeds onveiliger en onzeker gaat / gaan voelen.
  Haastige spoed is……. !!! en de vijand van een veilig verkeer.

 8. Beterschap!
  Zet er stoplichten neer!! Dan wordt er misschien op rechtdoor ook wat minder gecrost

 9. Prima vormgegeven kruispuntje
  Het ligt vooral aan de automobilisten die sluipen of als een raket de bocht om vliegen

 10. Ik als volwassene rijdt er regelmatig langs en wat me opvalt is dat automobilisten fietsers totaal niet zien ze zijn namelijk gefocust op de rijweg om daar als een idioot op te rijden. dus is daar nog veel aan de veiligheid te doen en anders zoals in Papendrecht knipperlichten in he asfalt aanbrengen.Maar als fietser goed uitkijken kan geen kwaad zelf meegemaakt dat automobilisten gewoon door komen rijden.Maar er moeten eerst weer doden vallen voordat onze LAKSE bestuurders er werk van maken. En daarbij komt het is een schoolroute en tieners zijn nu eenmaal nog wat onachtzaam.

 11. Sorry @Ton ; Is het misschien raadzaam dat je eens een bezoekje brengt aan de opticien want als je dit al een gevaarlijker situatie vindt ben ik benieuwd wat je mening is over veel gevaarlijker situaties die in Nederland voorkomen
  B.v. vanaf de Zuiderstek de Dam op en de kruising Plantageweg – van Eesterensingel deze zijn veel minder overzichtelijk dan die bij de Kwik Fit .
  @temba heeft gewoon gelijk en als je gewoon rustig en met beleid rijdt is er niets aan de hand .
  Het enige wat eventueel zichtveld belemmert is het bord van KwikFit .

 12. De oplossing is knipperlichten in het fietspad en eenrichtingsverkeer in de Ohmweg zodat die niet als sluiproute gebruikt kan worden om van de andere kant op de Wensveenrotonde te komen en zo de file erger te maken.

 13. idd Breihapper@ het ligt dus niet aan de kruising maar aan de automobilisten.
  Enne idd dat bord met kwikfit zou een ander plekkie moeten krijgen.

 14. Allereerst wil ik het meisje veel sterkte wensen en ik hoop dat ze helemaal mag herstellen.
  Maar……….de fietsers moeten ook beter uitkijken, ze zitten te kletsen met elkaar en steken, zonder te kijken, zomaar over. Ik zie dat zo ontzettend vaak, als fietser en als automobilist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *