ALBLASSERDAM – Een 15-jarig meisje uit Nieuw-Lekkerland is vrijdagmiddag 31 maart 2017 lichtgewond geraakt bij een aanrijding in Alblasserdam. Het meisje fietste over het fietspad langs de Edisonweg richting Alblasserdam en werd ter hoogte van de, inmiddels beruchte, kruising met de Kelvinring over het hoofd gezien door een afslaande automobilist. Politie en ambulance kwamen met spoed ter plaatse.

Het meisje bleek onder meer gewond te zijn aan haar arm en elleboog. De tiener werd, nadat ze door ambulancepersoneel was nagekeken, thuisgebracht door de politie. De automobilist kwam met de schrik vrij.

In de afgelopen jaren vonden op de kruising Edisonweg / Kelvinring tal van ongevallen plaats. Onlangs werd het fietspad aangepast: de wegmarkering werd vernieuwd en er werden twee middengeleiders geplaatst.

De aanpassingen zijn onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen op het Alblasserdamse bedrijventerrein. Mogelijk wordt het punt later, tijdens een eventuele herstructurering van het bedrijventerrein nog verder aangepast.