Advertorial
ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 12 april 2017 is er van 20.00 uur tot 21.30 uur bij MedicaPlus in gezondheidscentrum Plantage 45 aan de Plantageweg in Alblasserdam een informatieavond met tips voor een gezond en fit leven: “Gezond leven kun je leren”. De informatieavond is van 20.00 uur tot 21.30 uur en wordt gegeven door Rosaline Ratering, oprichter van de landelijke leefstijlorganisatie Gezond & Weldoen (www.gezondenweldoen.nl).

Rosaline Ratering is auteur van diverse boeken over sport en gezonde leefstijl en leidt leefstijlcoaches op. De missie van Gezond & Weldoen is een bijdrage leveren aan een gezondere samenleving met preventie als insteek.

Samenwerking
MedicaPlus, de praktijk voor Functionele Geneeskunde van Alexander Korbee, arts en Gezond & Weldoen gaan vanaf mei 2017 gezamenlijk diensten aanbieden in de vorm van preventie-consulten, gezondheidsscans en op maat gemaakte leefstijlbegeleiding voor cliënten. Rosaline Ratering noemt de samenwerking met MedicaPlus een belangrijke stap voorwaarts. “Samen kunnen we er beter voor zorgen dat méér mensen niet onnodig ziek worden. En mensen die al ziek zijn kunnen met een gezamenlijke aanpak beter en eerder herstellen. We hopen dat in de toekomst méér artsen het voorbeeld van dokter Korbee willen gaan volgen en met ervaren preventiedeskundigen willen gaan samenwerken.”

Coaches
De coaches van Gezond & Weldoen zitten in het hele land. Ze zijn opgeleid op het gebied van voeding, beweging en coaching. Ze werken vanuit een christelijke levensvisie met aandacht voor lichaam en geest, vanuit Bijbels geïnspireerde bronnen. Voorbeelden daarvan zijn te vinden in onder meer de boeken van drs. E. Noordermeer (De Hemelse Voedselbank) en drs. Ben Hobrink (Moderne Wetenschap in de Bijbel).

Belangrijk
Rosaline Ratering: “Om te voorkomen dat mensen ziek worden of ter ondersteuning van het herstel tijdens ziekte is een gezonde leefstijl enorm belangrijk. Onderzoek toont aan dat een derde tot de helft van alle ziekten en kwalen direct of indirect voortkomt uit een ongezonde leefstijl en milieuvervuiling. Uiteraard is een deel erfelijk bepaald, maar je kunt zelf echt veel doen om ziekten en kwalen buiten te deur te houden. Wij helpen mensen op weg met een gezonde leefstijl die bij hen past.”

Leefstijlplan natuurlijk in balans
“Ons programma, Leefstijlplan natuurlijk in balans, is persoonlijk, voor ieder individu op maat gemaakt, rekening houdend met  de samenhang tussen lichaam en geest. De uitgangspunten zijn wetenschappelijk onderbouwd, op basis van beweging, voeding, niet roken, matig met alcohol en voldoende ontspanning,  Symptoombestrijding heeft  niet veel zin. Je moet naar onderliggende oorzaken willen kijken. MedicaPlus heeft deze visie ook en kijkt ook naar het totaalplaatje. We sluiten op elkaar aan.”

Functionele Geneeskunde
MedicaPlus is gespecialiseerd in Functionele Geneeskunde. Functionele Geneeskunde is een wetenschappelijke medische methode die de onderliggende oorzaken van ziekten opspoort en behandelt door middel van een persoonlijk behandelplan om zo de gezondheid en de lichaamsfuncties te verbeteren. MedicaPlus, onder leiding van Alexander Korbee, arts en zijn vrouw Arianne Korbee, therapeut, heeft  inmiddels verschillende vestigingen in het land. De aangesloten artsen geven inzicht in de gezondheid van cliënten en bieden uitzicht op verbetering met aandacht voor de achterliggende oorzaken van ziekten en kwalen. Dat wordt gedaan door de stofwisseling van het menselijk lichaam te analyseren en te beïnvloeden.

Zorg op maat
Alexander Korbee: “Functionele Geneeskunde is een voorbeeld van zorg op maat. Dat wil zeggen dat ieder persoon zijn eigen plan van aanpak krijgt. Ieder mens is uniek, heeft zijn eigen leefstijl, zijn eigen gezondheid en verdient daarmee ook een plan van aanpak wat op zijn of haar gezondheidskenmerken is gebaseerd. In deze aanpak wordt gekeken naar het lichaam in zijn totaliteit. Dat is heel belangrijk omdat orgaansystemen met elkaar samenhangen.”

Wilt u de informatiebijeenkomst op 12 april a.s. in Alblasserdam bijwonen? De toegang is gratis. Aanmelden kan via www.drkorbee/ info@drkorbee.nl/ 078-6932424.

 

In de komende weken vinden nog meer informatieavonden plaats.
Vrijdagavond 21 april
  is Francine van Broekhoven gastspreekster. Zij houdt een presentatie over preventieve borstgezondheid bij vrouwen en presenteert in dit kader haar Handboek Borstgezondheid. Zij vertelt over een gezonde leefstijl, welke weg je moet inslaan voor gezonde borsten en welke onderzoeken er gedaan kunnen worden. De avond is van 19:30 uur tot 21:00 uur, inloop vanaf 19:00 uur

Woensdagavond 10 mei van 20.00 uur tot 21.30 uur met inloop vanaf 19.30 uur vindt er een informatieavond plaats met als thema: STRALING. Woonbioloog Thijs Tjaden van Tjaden Woonbiologie geeft voorlichting over de verschillende soorten straling waarvan u last kunt hebben in uw woning en wat u hier mogelijk aan kunt doen. Er wordt informatie gegeven over de diverse producten en diensten die kunnen bijdragen aan een prettigere leefsfeer en een betere energiehuishouding in de woning, bedrijf of dierenverblijf.

Daarnaast vindt er maandelijks op een dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur een informatieavond plaats met als thema: FYSISCHE VASCULAIRE THERAPIE, zie kader hiernaast bij AGENDA. Arianne Korbee (therapeut)  geeft voorlichting over deze nieuwe behandelmethode “fysische vasculaire therapie” die in de praktijk van MedicaPlus of thuis kan worden toegepast. Deze therapie kan preventief worden ingezet voor een beter werkend immuunsysteem en meer energie. Daarnaast is fysische vasculaire therapie zinvol ter ondersteuning bij pijnklachten (b.v. rugklachten), chronische klachten (b.v. diabetes, hoge bloeddruk of vermoeidheid) en slaapproblemen. Kern van de werking is het stimuleren van de microcirculatie, de doorbloeding in de kleinste bloedvaten.

Tevens vindt er maandelijks op een dinsdagavond van 20.00 uur tot 21.00 uur met inloop vanaf 19.30 uur een informatieavond plaats met als thema: GEÏONISEERD WATER, zie kader hiernaast bij AGENDA. Arianne Korbee (therapeut)  geeft voorlichting over dit speciale water.

De kern van de gezonde werking van dit water heeft te maken met de volgende eigenschappen:

  1. het water is basisch (dit is belangrijk tegen verzuring van het lichaam)
  2. het water heeft een kleinere cluster van moleculen  (waardoor het water met de voedingstoffen beter de cel in kan gaan en met de afvalstoffen de cel uit)
  3. het water heeft een hoge ORP-waarde (hoge anti-oxidant waarde)
  4. het water bevat meer zuurstof
  5. Het water is extra gezuiverd.

Dit water ondersteunt de gezondheid qua energie, hoofdpijn, ontgifting en verzorging van de cellen, ook preventief.

Deze informatieavonden zijn bedoeld voor cliënten die meer over de achtergrond van de praktijk, therapie of onderwerp willen weten maar ook voor nieuwe cliënten die kennis willen nemen van deze onderwerpen. Iedereen is vrij om iemand mee te nemen.

Aanmelden
Graag aanmelden middels een mailtje naar: info@drkorbee.nl of u kunt bellen naar 078-693 2424.

Rosaline Ratering oprichter van de landelijke leefstijlorganisatie Gezond & Weldoen geeft woensdagavond 12 april 2017 tips voor een gezond en fit leven.