ALBLASSERDAM – Wethouder Peter Verheij heeft woensdag 29 maart 2017, samen Jet Verdoorn, de gerenoveerde speeltuin aan de Willem Dreeshof/Touwbaan in Alblasserdam geopend. De aanpassingen in de speeltuin zijn uitgevoerd op verzoek van Jet Verdoorn, een 11-jarige bewoonster van de Willem Dreeshof. Omdat een aantal speeltoestellen verouderd was kon de gemeente op haar verzoek ingaan en de speeltuin aanpakken.

Het betrof een bijzondere opening waarbij de schommel centraal stond. De bewoners hadden de opening zelf georganiseerd en Jet Voordoorn was het stralende middelpunt te midden van haar vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt. De festiviteiten vonden plaats onder het genot van een drankje en een snoepje.

In augustus vorig jaar verraste Jet de wethouder met beeldmateriaal en een handtekeningenlijst om de bestaande speeltuin aan te passen en op te knappen. Haar inzet om ook de andere buurtkinderen bij de renovatie te betrekken heeft geleid tot een vernieuwde speelplek waar alle kinderen erg blij mee zijn. “Een mooi voorbeeld hoe een pleintje met verouderde speeltoestellen op initiatief van een jonge inwoner wordt heringericht tot een vrolijke speelplek”, aldus de wethouder.