ALBLASSERDAM – Vanwege het grote succes van de eerder georganiseerde potgrondacties in 2015 en 2016, herhaalt het Jongerencomité van Woord en Daad Alblasserdam de actie dit jaar opnieuw. De potgrond en tuinaarde wordt zaterdagochtend 1 april 2017 huis-aan-huis verkocht in het Damdorp.

De prijzen van de zakken potgrond zijn € 3,50 voor één zak en € 10,00 voor drie zakken. De tuinaarde wordt verkocht voor € 2,50 voor één zak en € 7,00 voor drie zakken.

Het is dit jaar ook mogelijk om potgrond te bestellen. Dit kan via de website www.woordendaadalblasserdam.nl

De opbrengst van de actie is dit jaar bestemd voor een project in het Afrikaanse land Ethiopië. In dit land heerst op dit moment de ergste droogte in vijftig jaar tijd, waar onder andere de (school)kinderen de dupe van zijn. Het geld dat wordt opgehaald met de potgrondactie wordt gebruikt om waterpompen, waterputten en sanitaire faciliteiten van verschillende scholen te repareren en verbeteren.

Het actiecomité is nog op zoek naar nog meer personen die willen helpen bij de verkoop van potgrond. 15 plussers, personen die in het bezit zijn van een (grote) aanhanger en personen in het bezit van rijbewijs B  of BE kunnen zich aanmelden via woordendaad@live.nl Wie verder nog vragen heeft, kan contact opnemen met Janneke van de Kruijt: 078-6917746.