NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdag 25 maart tussen 8.30 en 16.30  wordt de tweejaarlijkse Lentemarkt van de Hervormde Gemeente Kinderdijk – Middelweg weer gehouden. De markt wordt gehouden op de vaste locatie bij de Rehobothkerk ter hoogte van het winkelcentrum aan de Planetenlaan in Nieuw-Lekkerland.

Ook dit jaar is het een markt waar voor iedereen wat te halen is. De ruim 40 kramen hebben een gevarieerd aanbod van zowel eigen werkgroepen als externe aanbieders. Een publiekstrekker is de grote rommelmarkt; dit jaar met nog veel meer bruikbare en waardevolle tweedehands artikelen dan voorgaande edities. Groot en klein meubilair, huishoudelijke apparaten, potten, pannen, boeken en kleding. Er zal gedurende de gehele dag met grote regelmaat het rad van avontuur gedraaid worden, waar tegen kleine bedragen prijzen te winnen zijn voor jong en oud.

Er is een extra grote groente en fruitkraam waar tegen marktprijzen ingeslagen kan worden voor de weekboodschappen. Verder zijn er bloemstukken, planten en bloemen te koop. De creagroep en houtgroep hebben weer materiaal zoals steigerhouten tuinmeubilair, opbergkisten en picknicktafels in verschillende soorten en maten, handgemaakte kaarten en vele creatieve hebbedingetjes te koop. Er zullen ook diverse ondernemers vanuit de gemeente hun bedrijf promoten en met stuntaanbiedingen hun koopwaar aan de man brengen; alles ten bate van het goede doel. Verder zijn er koffie, thee, gebak, broodjes, friet, stroopwafels en oliebollen.

Speciaal voor de jeugd zijn er heel de dag spelletjes te doen.. Voor € 2,50 kunnen de kinderen op het spellenplein gebruik maken van 8 spelen, inclusief drinken en wat lekkers. Speciale attracties zijn een luchtkussen, een mega dartspel en pijl en boogschieten. Ook kunnen jong oud zijn of haar kwaliteiten tonen in de schiettent om prijzen te winnen en meedoen aan het spijkerslaan. De enveloppenstand met een altijd prijs garantie zal er ook weer zijn.

Zoals gebruikelijk komt een gedeelte van de opbrengst ten goede aan anderen. Dit jaar is er gekozen voor het project Brood voor de Buurt van de IZB. Een project in Den Haag dat erop gericht is om verborgen eenzaamheid en armoede onder wijkbewoners een plaats te kunnen geven door zich als missionaire gemeente dienstbaar op te stellen in de wijk. Het andere gedeelte van de opbrengst wordt besteed aan onderhoud en renovatie van het kerkgebouw en kerkplein bij de Rehobothkerk, zodat het kerkgebouw ook breder ingezet kan blijven voor het vieren van bruiloften, recepties, jubilea en verjaardagen.