ALBLASSERDAM – Kinderen uit de groepen zeven en acht van basisschool De Schalm in Alblasserdam hebben woensdag 22 maart 2017, samen met wethouder Peter Verheij en medewerkers van de gemeente Alblasserdam, vijftig nieuwe bomen geplant op sportpark Souburgh, ter hoogte van de hockey. Dit werd gedaan in het kader van de zestigste nationale Boomfeestdag.

Samen met kinderen
Wethouder Peter Verheij vertelde: “Door samen met kinderen op deze dag bomen te planten, betrekken we kinderen bij de natuurontwikkeling. Het planten van een boom is een onvergetelijke belevenis, die kinderen bewustmaakt van het belang van bomen. Kinderen leren door het planten van een eigen boom de functies en de waarde van bomen. Zij leveren zo een bijdrage aan hun eigen toekomst en die van ons klimaat.”

Donatie voor CO2-uitstoot truckerstocht
De Lions Club Alblasserwaard Souburgh doneerde 8 bomen voor boomfeestdag. De donatie is ter compensatie van de CO2-uitstoot tijdens de jaarlijkse truckerstocht voor gehandicapte kinderen door de Alblasserwaard. De gemeente Alblasserdam is erg blij met dit initiatief. “Het sluit mooi aan bij ons motto ‘samen doen’ en het thema van de boomfeestdag ‘bomen verbinden’. Dit is een voorbeeld dat Alblasserdammers heel betrokken zijn om de wereld een stukje groener en gezonder te maken”, aldus wethouder Peter Verheij.

Boomfeestdag 60 jaar
Stichting Nationale Boomfeestdag viert op 22 maart haar 60e verjaardag. Staatbosbeheer organiseerde de boomplantdag in 1957 voor het eerst. Dit was een maatregel voor een beter klimaat en een oproep om de grootschalige ontbossing tegen te gaan in de wereld.

Foto’s: Wim Roos.