ALBLASSERDAM – Geïnteresseerden bezochten zaterdag 18 maart 2017, tijdens de Open Dag van de Zorg, verpleeghuis De Alblashof in Alblasserdam. Zij kregen deze dag meer informatie over mensgericht werken, het programma Gewoontegetrouw en werken bij Rivas.

Mensgericht werken
‘De bezoekers vonden het erg interessant om te horen hoe wij de zorg aan onze bewoners verlenen’’, vertelt Yvonne van den Berg, teamleider bij Rivas. ‘En we gaven hen de kans dat ook een klein beetje zelf te ervaren door bijvoorbeeld te genieten van een handmassage of te luisteren naar een muziekmedewerker.’ Verder was er uitleg over het programma Gewoontegetrouw waarbij nog meer ruimte wordt gemaakt voor en rekening wordt gehouden met gewoontes, normen en waarden van de bewoners. Hier staat samenwerking met de bewoner, de familie en de zorgprofessionals centraal.

Werken bij Rivas
Ook waren veel mensen geïnteresseerd in informatie over werken bij Rivas. Zij lieten zich informeren over vacatures en opleidingsmogelijkheden binnen Rivas. Daarnaast was er ook aandacht voor stageplaatsen en vakantiewerk.

Tekst en foto: Rivas.