ALBLASSERDAM – De Stichting Reanimatie Alblasserwaard, verzorgt in Alblasserdam in april en mei 2017 weer een hartreanimatiecursus voor beginners. In deze cursus wordt eerst de theorie behandeld, daarna wordt er geoefend met een AED op een pop. De kosten bedragen 25 Euro (inclusief cursusmateriaal).

“Kunnen reanimeren is belangrijk. Stelt u zich eens voor: U loopt op straat of bent thuis. Opeens krijgt iemand in de buurt van u een familielid, vriend of bekende, een hartstilstand. Dat kan zo maar gebeuren. Want elke week krijgen 300 Nederlanders een hartstilstand. En de meeste mensen overkomt het thuis,” vertelt Leen Punt van de Stichting Reanimatie Alblasserwaard.

Punt vervolgt: “Als u binnen 6 minuten  112 belt, reanimeert en de Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruikt, geeft u het slachtoffer de grootste overlevingskans. Deze kan oplopen tot 50 à 70 procent. Dat is behoorlijk. Want als u niks doet is de kans op overleving nihil. Weet wat u moet doen, want u kunt een leven redden. Dat van een geliefde, vriend of van een onbekende voorbijganger. U kunt u aanmelden voor deze cursus via de site www.reanimatie-alblasserwaard.nl .”

Foto: Archief 2010.