ALBLASSERDAM – Op woensdagavond 15 maart 2017 kunnen Alblasserdammers met elkaar en de plaatselijke politiek in gesprek om duidelijk te maken wat zij belangrijk vinden in hun dorp. De debatavond vindt plaats in Landvast en iedereen is van harte welkom. “Op 15 maart kiest u uw Tweede Kamer. In Alblasserdam kunt u die avond ook kiezen wat prioriteit moet krijgen in ons dorp. Vindt u het bijvoorbeeld belangrijk dat er extra rotondes komen, wilt u gratis wifi in het centrum of liever een kerstijsbaan op het Raadhuisplein? Of bent u benieuwd naar nieuwe ideeën op het gebied van welzijn en zorg? Kom dan woensdagavond 15 maart naar Landvast, waar u de politiek kunt inspireren met ideeën voor ons dorp. Nog steeds zijn ideeën, groot of klein, voor jong en oud, van harte welkom,” zo luidt de wervende tekst van de gemeente.

“Diverse thema’s worden besproken aan de hand van de ‘inspiratieagenda’. Daarin staan wensen, ideeën en vraagstukken van inwoners, ondernemers en vereniging uit Alblasserdam. We willen met deze debatavond de politiek in Alblasserdam inspireren bij het schrijven van hun verkiezingsprogramma’s. Ook nieuwe ideeën en wensen blijven welkom,” aldus burgemeester Jaap Paans.

Aansluitend aan de debatavond wordt met elkaar naar de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen gekeken, waar burgemeester Paans bekendmaakt wat Alblasserdam gestemd heeft en waar politici vertellen wat die uitslag voor hen betekent.

De inloop is woensdag vanaf 20.00 uur. Om 20.15 uur heet de burgemeester iedereen welkom en legt uit wat de bedoeling van de avond is. Om 20.30 uur worden de thema’s besproken. Vanaf 21.10 uur vinden vervolggesprekken plaats aan thematafels. Om 21.45 uur start de afronding van de gesprekken. Na 22.00 volgen de verkiezingsuitslagen van de nationale en Alblasserdamse stemming.