ALBLASSERDAM – Blokker Speelgoed vertrekt uit winkelcentrum Makado in Alblasserdam. De komende weken wordt er een totale leegverkoop gehouden. Op 17 april 2017 sluit de winkel definitief de deuren. Daarna zal de eigenaar van het Makado proberen een nieuwe huurder voor het pand te vinden. De reden dat Blokker Speelgoed de deuren sluit, is volgens Marco Bergsma, hoofd Bouw-en Winkelinrichting van Blokker, omdat het bedrijf zich volledig wil gaan concentreren op de ‘huishoudtak’.

Bergsma van Blokker vertelt: “We stoten Blokker Speelgoed in Alblasserdam af omdat we daar de huishoudtak aan willen houden en omdat de speelgoedtak te groot is. Daarnaast is het niet handig om twee Blokker-panden naast elkaar te hebben. We gaan ons nu ‘full focus’ concentreren op het huishoudgedeelte.”

De komende weken zal het speelgoed dat nog in Blokker Speelgoed Alblasserdam aanwezig is, met korting worden verkocht. De andere winkel van Blokker in het Makado blijft wel gewoon geopend.