ALBLASSERDAM-  Stichting Vrienden van De Twijn heeft 2.000 euro in ontvangst mogen nemen op het bankkantoor van ING Ridderkerk. De stichting was genomineerd voor de campagne ‘Help Nederland vooruit’ van het ING Nederland fonds. Het ING Nederland fonds wil initiatieven waar de samenleving van profiteert een steuntje in de rug geven. In november 2016 konden lokale organisaties zich aanmelden om mee te dingen naar een nominatie.

Uit de 1100 aanmeldingen verdeeld over de 52 regio’s zijn 260 organisaties gekozen die door mochten naar de stemronde. Samen met vier andere organisaties binnen de regio Ridderkerk heeft Vrienden van De Twijn zijn best gedaan om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen.

Vrienden van De Twijn heeft de derde plaats behaald, waar een bedrag van 2000 euro tegenover staat. Dit bedrag zal worden ingezet om van Chr. IKC De Twijn in Alblasserdam een afvalvrije school te maken. Dat doel is het vervolg op het afval- en duurzaamheidsproject dat Vrienden van De Twijn de school in de maand maart aanbiedt en organiseert. De stichting is verguld met het bedrag en dankt ING Nederland fonds én natuurlijk alle stemmers.