ALBLASSERDAM –  Julita Steehouwer (12)uit Hendrik-Ido-Ambacht, heeft vrijdagavond 10 februari 2017 haar tweede cd-presentatie gegeven in de Havenkerk in Alblasserdam. De cd ‘Cheerful Classics’ heeft zij opgenomen voor het goede doel: stichting Ontmoeting. Deze stichting helpt de kwetsbare mensen die de verbinding met zichzelf en hun omgeving weer op orde willen krijgen.

Julita heeft vanaf haar 6-jarige leeftijd pianoles van Liesbeth Versnel. Het pianosucces begon op tienjarige leeftijd toen Julita meedeed aan het Nederlands Première Concours (editie 2015). Hierin kwam zij tot in de halve finale. Naar aanleiding van dit concours heeft Julita op verschillende concerten mogen spelen en kwam er een nieuw hoogtepunt: een cd-opname met daarbij enkele presentatieconcerten.

Aan deze avond hebben ook meegewerkt: het Hollands Jongerenkoor 7, Hollands Jongerenorkest dit onder leiding van Peter Wildeman. Mark Brandwijk orgel, vleugel en Elisa Hout sopraan.

Opbrengst
De opbrengst van deze avond was €798,22 en kwam geheel ten goede aan stichting Ontmoeting. Ook de cd komt geheel ten goede aan Stichting Ontmoeting. De cd die deze avond werd gepresenteerd is nog te verkrijgen voor 15 euro bij boekhandel De Schuilplaats aan de Plantageweg 13a in Alblasserdam.

Tekst en beeld: Bart Vlot.