NIEUW-LEKKERLAND – Deze week verrichtte wethouder Piet Vat van Molenwaard de aftrap van het project Gezond Nieuw-Lekkerland. Dat gebeurde in het Carillon in Nieuw-Lekkerland. In dit project werken verschillende partijen in de gemeente samen met de GGD Zuid-Holland-Zuid. Doel is om kinderen en hun ouders enthousiast te maken voor gezond eten en bewegen. De belangstelling was groot, net als het enthousiasme waarmee de peuters spelopdrachten uitvoerden.

Wie gezond en fit is, heeft meer kansen zich te ontwikkelen en actief mee te doen op school, thuis of op het werk. Het project Gezond Nieuw-Lekkerland richt zich op het voorkomen en verminderen van overgewicht bij kinderen van 2-12 jaar en hun ouders in Nieuw-Lekkerland.

In het project Gezond Nieuw-Lekkerland van de GGD (Dienst Gezondheid & Jeugd) en de gemeente Molenwaard wordt samengewerkt met Molenwaard Actief, JGZ-verpleegkundigen, Wasko kinderopvang en basisscholen in Nieuw-Lekkerland. Daarnaast worden er dit jaar ook sportverenigingen, lokale middenstand, bedrijven en andere partijen bij betrokken, om de inzet voor Gezond Nieuw-Lekkerland zo groot mogelijk te maken.