NIEUW-LEKKERLAND – De politie heeft in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 februari 2017 drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een auto-inbraken in de Venuslaan en in de Hoogaarslaan in Nieuw-Lekkerland. Rond 03.15 uur zag een getuige dat de daders een ruit insloegen van een auto en wegreden in een knalgele Ford Ka richting de Planetenlaan. De auto werd niet veel later door de politie gesignaleerd op De Helling in Alblasserdam. Net na de Alblasserdamse Brug werd de auto langs de kant gezet. Twee inzittenden konden direct worden aangehouden. De derde werd na een korte achtervolging te voet in de boeien geslagen. Het gaat om twee mannen van 18 jaar en één jongen van 16 jaar oud. Het drietal komt uit Ridderkerk.

Getakeld
In de auto vonden de agenten verschillende gestolen spullen, waaronder een navigatiesysteem. De politie heeft de auto van de verdachten en de auto’s van de slachtoffers weg getakeld voor onderzoek.

Meer inbraken
Ook bij de Schoener in Alblasserdam bleek donderdag 9 februari dat er een autoruit was ingeslagen. Afgelopen weekend vonden ook al auto-inbraken plaats. In de Wipmolen in Nieuw-Lekkerland werd een werkbus opengemaakt en leeggestolen. En in de Hoogaarslaan werd een autoruit vernield. Verder werd een ruit van het politiebureau ingeslagen. De politie onderzoekt of die incidenten ook gelinkt kunnen worden aan de aangehouden verdachten.

Tips
Mensen die meer informatie hebben over de auto-inbraken / vernielingen, kunnen contact opnemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Foto’s: Stefan van Aarle en politie.

De vernielde ruit van het politiebureau in Nieuw-Lekkerland.

 

In de Schoener in Alblasserdam werd de ruit van een auto kapot geslagen. De politie is een buurtonderzoek begonnen.