ALBLASSERDAM – Dominee B. van der Heiden heeft dinsdag 31 januari 2017 afscheid genomen van de Gereformeerde Gemeente aan de Plantageweg in Alblasserdam. De dominee gaat met emeritaat (pensioen). De predikant heeft meer dan zeventien jaar gediend in het Damdorp. Voor die tijd was Van der Heiden dominee in Woerden, Kampen en Hardinxveld. Bij zijn afscheid werd de voorganger onder meer toegesproken door burgemeester Jaap Paans van Alblasserdam.

De burgemeester schreef na de dienst op Twitter: “Waardig afscheid Ds. B. van der Heiden. 17 jaar samenbindend & dienstbaar aan gemeente. Nu rest Geloof, Hoop, Liefde”.

Dominee Van der Heiden was, behalve predikant, ook jarenlang actief voor de Jeugdbond van de Gereformeerde Gemeenten. Onder meer als ’tweede voorzitter’ en als voorzitter.

Foto: archief.