ALBLASSERDAM – De 19-jarige Ashley Frank uit Alblasserdam gaat op 23 april 2017 meedoen aan de ‘Run for Kika – halve marathon’ in Madrid. Hieraan voorafgaand worden er nog diverse acties gehouden, om zodoende zoveel mogelijk geld in te zamelen voor nieuw onderzoek naar kinderkanker. Zo is er van 6 tot 26 februari een statiegeldactie bij Albert Heijn in Alblasserdam en wordt er op 9 maart een zogenoemde ‘bootcamp’ gehouden op Sportpark Molenzicht in Alblasserdam.

Kinderkanker
Ashley en haar tweelingzus Celine werden vlak na hun geboorte getroffen door kanker. “Wij hadden een zeer zeldzame vorm van kinderkanker: retinoblastoom (netvlieskanker). Terwijl ik in Berlijn verschillende behandelingen onderging, werden de ogen van mijn tweelingzus, hier in Nederland verwijderd,” vertelt Ashley. Dankzij de goede behandelingen en deskundige artsen overleefden de zussen het, al is Celine volledig blind en Ashley aan één oog.

Strijd
De Damdorper vervolgt: “Twee jaar geleden keerde de kanker helaas terug bij mijn tweelingzus. De wereld stond weer op zijn kop, maar ook deze keer won zij de strijd tegen kanker. Tijdens het ziekteproces hebben wij verschillende lotgenoten gezien die net als ons de ziekte overwonnen, maar helaas zagen wij ook dat kinderen de oneerlijke strijd verloren.”

Minstens 3700 euro
Om verder/nieuw onderzoek te doen is er veel geld nodig. Kika organiseert ieder jaar verschillende hardloopevenementen om geld in te zamelen. Op 23 april vindt de marathon en halve marathon in Madrid plaats en hier is Kika bij aanwezig. “Twee jaar terug ben ik gestart met hardlopen en inmiddels heb ik al aan verschillende runs mee gedaan. Waaronder twee keer de Run for Kika in Rotterdam. Voordat ik in Madrid aan de start kan verschijnen moet/wil ik minstens 3700 euro ophalen. Samen maken wij dit verschil en helpen wij kinderkanker de wereld uit,” aldus de Alblasserdamse tiener.

Kika
Kika (kinderen kankervrij) steunt nieuw onderzoek naar kinderkanker, met de resultaten van het onderzoek worden de behandelingen verbeterd zodat er nog meer kinderen kanker zullen overleven. Het genezingspercentage bij kinderkanker is op dit moment 75% het streven is om in 2025, 95% van alle kinderen met kanker te genezen. Uiteindelijk is de hoop er dat kanker geen levensbedreigende ziekte meer zal zijn.

Acties
Om aan zoveel mogelijk geld te komen voor Kika, zijn er diverse (verkoop) acties gestart. Zo kunnen mensen zelfgemaakte sleutelhangers, armbandjes en tassen kopen bij Ashley. Verder is er van 6 tot 26 februari een statiegeldactie bij Albert Heijn in Alblasserdam en wordt er op 9 maart een zogenoemde ‘bootcamp’ gehouden op Sportpark Molenzicht in Alblasserdam. De bootcamp wordt gegeven door gewichtscoach/bootcampinstructeur Miranda Bakker. De volledige opbrengst hiervan gaat naar Kika. Iedereen is van harte welkom. De bootcamp is op donderdag 9 maart, van 19:30-21:00 bij sportpark Molenzicht aan de Groen van Prinstererstraat in Alblasserdam. Deelname kost 10 euro per persoon. Aanmelden kan via ashley4juli@hotmail.com  / 0655965969 of via gewichtscoach Miranda Bakker: r.bakker276@upcmail.nl

Sponsoren
Meer informatie over Ashley, haar acties en haar hardloopervaringen zijn te vinden op deze website. Sponsoren / geld overmaken kan via deze site. Ieder bedrag is welkom.

Foto: Ashley Frank.