ALBLASSERDAM  – De verbouwing en uitbreiding van de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam is zaterdag 28 januari 2017, onder toeziend oog van enkele honderden mensen, feestelijk geopend. Na de speeches werden door bouwbedrijf Lagendijk en architect Bongers paraplubakken en een deuropenhouder overhandigd. Vervolgens was er gelegenheid om de kerk te bezichtigen. Voor de kinderen waren er suikerspinnen en er was een ballonnenclown. Om 16.30 uur startte een voorstelling van zandkunstenaar Immanuel Boie. Aan de hand van zandtekeningen werd een verhaal verteld over Jona

Een uur later startte een Amerikaanse maaltijd. Om 19.00 uur werd de dag afgesloten met een half uur durende sing-inn.

Eerste paal
23 juni 2016 werd de eerste paal voor de uitbreiding van de Ichthuskerk geslagen. Later op de dag werd door dominee Jan Reijm en wethouder Arjan Kraijo de laatste heipaal de grond in geslagen.

Uitbreiding
De Ichthuskerk, waar Reijm sinds 2011 voorganger is, heeft de afgelopen jaren een behoorlijke groei doorgemaakt en is daarom uitgebreid. De afgelopen weken is de hal van de kerk vergroot, waardoor er een ruimere entree ontstaat. Naast het vergroten van de hal is er ook al jaren een sterke behoefte aan extra zaalruimte voor catechese, nevendienst en allerlei andere activiteiten. Ook in deze behoefte voorziet de bouw / verbouw. De kerkenraad heeft de voorkeur uitgesproken voor een optie waarbij zowel de hal vergroot wordt als extra zaalruimte wordt gecreëerd. Tot slot zorgt de uitbreiding voor een lichtere en meer open uitstraling. De kerk hoopt daarmee dat de (jeugd) overlast bij het gebouw wordt teruggedrongen.

Kosten
De bouw / verbouw heeft in het totaal 640.000 euro gekost.