ALBLASSERDAM – SGP-jongeren (Alblasserwaard) hebben maandag 30 januari 2017 taart uitgedeeld bij de Alblasserdamse brandweer. Zij deden dit om de brandweerlieden een hart onder de riem te steken. “Veiligheid is voor ons een belangrijk thema. Brandweermensen staan altijd klaar voor de samenleving. Ze zijn er als je ze nodig hebt. Daarom willen wij vandaag onze steun aan hen betuigen en onze waardering uitspreken voor hun werk,” aldus Wietse Blok, voorzitter van SGP-jongeren  Alblasserwaard.

Vierkant
Volgens Wietse zien burgers vaak niet hoe zwaar het werk van hulpdiensten is. “Zij offeren veel op om ons zo’n veilig mogelijk leven te bieden. Als SGPJ staan wij vierkant achter onze brandweermensen en dit is een mooie manier om dat te onderstrepen,” zo stelt de voorzitter.

Geld
Volgens de SGP(J) is de brandweer een belangrijke speler als het gaat om veiligheid. “Er moet altijd voldoende financiële ruimte zijn om de kwaliteit ten minste te handhaven. Vooral de vele vrijwilligers verdienen waardering. Van hun deskundigheid en betrokkenheid kan en moet daarom beter gebruik worden gemaakt om veiligheid van de mensen, de brandveiligheid en de kwaliteit te waarborgen. Uitgangspunt is het halen van de aanrijtijden met voldoende mensen,” zo luidt het standpunt.

Zorgelijk
Wietse vertelt: “De veiligheidsdiensten zijn de basisverzekering voor onze vrijheid. Maar ook als burgers moeten we tonen achter brandweermensen te staan. De stijging van het aantal geweldsdelicten richten hulpverleners is daarom zorgelijk. Dat moet stoppen. Dat willen wij als SGP-jongeren met onze actie onderstrepen.”

Oefenavond
Tijdens het bezoek van de SGP-jongeren vond er een gesprek plaats tussen de brandweer en de SGP-jongeren. Verder werd de oefenavond bijgewoond. De brandweer oefende maandagavond onder meer in het leegstaande pand naast Dok11 aan de Parallelweg. Een aantal brandweerlieden moest geblinddoekt op pad om ‘slachtoffers’ te zoeken. (zie filmpje). Verder moesten de vrijwilligers op zoek naar ‘brandhaarden’.