NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is maandagavond 23 januari 2017 met spoed uitgerukt voor een brandmelding bij een bouw –en timmerbedrijf langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Ter plaatse bleek dat er in de afzuiginstallatie iets was gaan smeulen. Het zaagsel werd weg geschept en de ruimte werd geventileerd. Blussen bleek niet nodig te zijn. Eerder op de dag werden de Lekkerlandse vrijwilligers opgeroepen om te komen helpen bij verpleeghuis ’t Waellant aan de Ooievaar.

Door een stroomstoring konden sommige bewoners van ’t Waellant niet bij hun kamer komen, omdat de lift het niet meer deed. De brandweerlieden hebben daarom geholpen met het tillen van de personen die naar boven of beneden moesten. Verder zorgde de brandweer voor een stroomaansluiting voor een speciaal bed. Na een uur was de stroomstoring verholpen en gingen de vrijwilligers terug naar de kazerne.

Foto’s: Jeffrey Reit, Niels van Loon en Peter Stam.